Maling af huse indvendigt og valget af farven

Ved maling af huse indvendigt, så ender man jo med at have en bestemt farve eller flere i forskellige lokaler, eller også skifter man endda farve fra væg til væg, hvis man er lidt mere udfordrende og tør se bort fra de mere gængse konventioner.

Lad os i den forbindelse tage udgangspunkt i, at man skal male et enkelt rum, og man står overfor at skulle vælge farven til malingen på dette.

Her skal man tænke på den samlede fornemmelse, man får, når man både står i lokalet og bevæger sig videre til det næste, der måske har en anden farve.

Det skal passe ind i indretningen i hvert lokale og sørge for at skabe en sammenhængskraft, som man kan fornemme, når man går fra lokale til lokale i huset.

Selvom ens gæster måske ikke påpeger farven ved væggen, fordi der er møbler, gulvtæpper, gulve, malerier og meget andet, der stjæler opmærksomheden, så skal man ikke tage fejl af den oplevelse, som den rette farvevalg til et lokale giver.

For det betyder jo noget for indretningen, om man har mange genstande i lokalet med samme farve. Det kan til dels se flot ud, men hvis der er for mange, så skaber det en underlig 4D-fornemmelse. Her er det bedst at have nogle ting, der sætter kontrast til grundfarven.

Selv farven i sig selv har noget at sige om, hvordan rummet tager sig ud og påvirker ens humør:

lyse farver giver mere rum og en fornemmelse af større dybde og bredde og lyser ens humør op, mens mørke farver trækker rummet sammen og kan give en kold fornemmelse og trække humøret lidt ned.

I overført betydning, for alt skal jo gøres med måde, og det handler alt sammen om, at du selv er glad for den farve eller de farver, som du i sidste ende vælger at male dit hus indvendigt med.