Hvad er at foretrække af en balkon, altan eller en terrasse?

11 april 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Vi kan starte med at sige, at der er nogle ting, der udelukker hinanden, for hvis man for eksempel kun har hus ned til stueetagen, så kan man ikke både have en terrasse og en altan samt balkon, her må man “nøjes” med terrassen.

Har man et sted, hvor der er flere etager, så kan man have alle tre ting, men det kan godt blive lidt heftigt, medmindre man har råd til det, eller man har opdelt boligen i flere sektioner, hvor de bor forskellige mennesker, så de kan have deres eget sted at komme lidt ud, uden de skal forlade deres hoveddør.

Skal man være flabet, så kan man sige, at en altan og nogle gange en balkon er en erstatning for den terrasse, som folk, der bor højt oppe såsom i lejligheder, ikke har muligheder for at have af indlysende grunde.

En balkon kan bestemt være flot og er som regel mere imponerende end en altan, men der kan sagtens være undtagelser.

balkon - terasse - altan

Hvad foretrækker man: En balkon, en altan eller en terrasse?

Så er der også det, som dette udendørsareal er lavet af, for det kan være en stålbalkon, eller det kan være en træterrasse.

Det har som regel noget at gøre med, hvad man er mest til, men det handler også om, hvad der kræver mest vedligeholdelse.

Så er der skam de gange, hvor man er flyttet ind et nyt sted, og man tager til takke med fx den terrasse, som der er, selvom den måske ikke er af det materiale, som man kan lide.

Dette kan så resultere i, at den forfalder, fordi man ikke holder så meget af den, og så er det bedre at sparre sammen til at få lavet det, som man ønsker sig, end at man forsøger at redde den terrasse, for hvis man ikke synes om den til at starte med, vil en renovering heller ikke gøre det store.

Flere Nyheder

16 januar 2016

Online arbejdstøj

26 august 2015

Online bestilling